نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

 

 مقدمه:

امروزه با گسترش  و افزایش حجمی، مالی، اهمیت و زمان پروژه عمرانی در سطح دنیا و ایران از یک سو و از سوی دیگر جایگاه بتن به عنوان پر مصرف ترین  ماده و مصالح مصرفی در این پروژه­ها، باعث گردیده تا دست اندرکاران و متخصصین این عرصه نگاهی ویژه در مواجهه با این مصالح مصرفی داشته باشند. بتن که با بهره­گیری از مزایای منحصربفردی چون دسترسی نسبی آسان، هزینه­ی اجرایی مناسب، مقاومت در برابر حرارت و آب، شکل پذیری بالا و ... همواره از سوی طراحان و مهندسین اجرایی براساس مشخصه مقاومت ارزیابی و دسته بندی می­گردد. لذا در سال­های اخیر با توجه به تنوع­ زیاد محیطی محل­های اجرایی سازه­هایی هم­چون مناطق ساحلی، مناطق با آب و هوای گرم و یا سرد، سازه­های آبی، سازه­های حرارتی، سازه­های نیروگاهی و هسته­ای، سازه­های دریایی و ... که هر یک دارای شرایط  و تاثیر گذاری متفاوت بر سازه­های مذکور می­باشند که به صورت ملموس می­تواند تاثیری پررنگ بردوام و عمر بهره برداری سازه­ها داشته باشد، کارشناسان را به فکر لحاظ فاکتورهای دوامی در طرح اختلاط بتن فرو برده است. بدیهی است با توجه به اینکه سازه بتونی چه در مراحل ساخت مصالح اولیه بتن مانند کارخانه­های فولادسازی، کارخانه سیمان، سنگ شکن­ها و کارخانه­های تولید مواد شیمیایی و پوزولانی، حمل و سیستم­های انتقال مصالح به پروژه­ها، اجرا و تخریب سازه­های مستهلک، می­تواند تولید کننده و وارد کننده حجم بالای آلودگی به محیط زیست باشند و هم چنین عدم بازیافت مناسب از سازه­های تخریبی، باعث می گردد دوام بهره برداری پایین تر از معیارهای پیش بینی شده و جهانی، اثرات مخرب زیادی بر محیط زیست و تولید پسماندهای مضاعف داشته باشد.

 

2. دوام سازه های بتنی:

دوام یا پایایی بتن متناظر با سن یا عمر خدمت رسانی آن در شرایط محیطی مشخص به شمار می­آید. بدیهی است با تغییر شرایط محیطی حاکم بر بتن، مفهوم دوام بتن تغییر می کند.  طبق تعریف ACI 201 ، دوام بتن حاوی سیمان پرتلند به توانایی آن برای مقابله با عوامل هوازدگی، تهاجم شیمیایی، سایش و یا هر فرآیندی که به آسیب دیدگی می­انجامد، گفته می­شود. بنابراین، بتن پایا بتنی است که تا حدود زیادی شکل اولیه و کیفیت و قابلیت بهره­برداری و خدمت رسانی خود را در شرایط محیطی حاکم حفظ نماید. اکنون لزوم منظور نمودن مشخصات دوامی مصالح مصرفی در سازه­ها همانند مشخصات مکانیکی پذیرفته شده است که همراه آن هزینه نیز منظور می­گردد. سازه­هایی هم­چون رویه­های بتنی راه، فرودگاه و پارکینگ­ها، بتن­ سیلوهای غلات و سیمان و سایر مصالح معدنی، پل­های راه و راه آهن، باراندازها و اسکله­های بتنی و پل­های ارتباطی آن، مخازن آب یا نفت و گاز مایع و غیره، جداول بتنی و قطعات نیوجرسی، قطعات پیش ساخته­ای همانند تراورس و لوله­های بتنی آب و فاضلاب، سازه­های بتنی فراساحلی، سدهای بتنی و سرریزها، پوشش بتنی پیش ساخته و درجا برای تونل­های راه و راه آهن و انتقال آب، سازه­های بتنی تصفیه خانه­های آب و فاضلاب، سازه­های بتنی راکتورهای اتمی و تاسیسات وابسته به آن، کانال­های انتقال آب و آبروهای بتنی، دودکش­ها و برج­های مخابراتی بتنی، ساختمان­ها و بناهای مسکونی، تجاری، اداری و آموزشی، فرهنگی و ورزشی، نیروگاه­های آبی، گازی و حرارتی، برج­های خنک کن باز و بسته نیروگاه­های حرارتی، سازه­های مرتبط با صنایع مختلف مانند سیمان، نفت و گاز، فولاد، شیشه و صنایع مختلف کشاورزی و غذایی، ساخت قطعات پیش ساخته غیرمسلح یا مسلح برای حفاظت از موج شکن­ها و تاسیسات بندری و غیره از جمله مواردی است که مصرف بتن با دوام و قطعات بتنی با عمر زیاد را می طلبد. هرچند از دیرباز مسئله دوام مصالح ساختمانی اهمیت داشته است اما بعد از جنگ جهانی دوم و به ویژه از دهه 70 میلادی با افزایش اهمیت مسائل زیست محیطی و کنترل آلودگی­ها  به موضوع دوام بتن بیش از پیش پرداخته شده است و مرتباً بر اهمیت آن افزوده می­گردد. [ 1 ]

لذا پر واضح است که با توجه حجم بالای تولید آلودگی در روند تولید مصالح اولیه ساخت بتن که بعضاً  روند تولیدی تعدادی از آن­ها از منظر حجم و نوع پسماند خروجی از  مخاطره ساز ترین صنایع در سطح دنیا شناخته می­شوند کاهش عمر مفید این سازه­ها تا چه حد می­تواند آثار زیان باری با خود به همراه داشته باشد. از این رو جا دارد تا در ایران نیز به عنوان کشوری در حال توسعه بیش از پیش به مبجث دوام پرداخته گردد.

 

3. بررسی انواع پسماند  و آلودگی­های هوا در چرخه ساخت، بهره برداری و بازیافت سازه­ های بتنی:

3-1. پسماندها و آلودگی هوا  ناشی از تولید مصالح اولیه:

3-1-1. استخراج ، تولید و حمل سیمان :

بخش صنعت به خصوص صنعت سیمان از جمله بخش­های عمده مصرف کننده انرژی پس از بخش­های خانگی، تجاری و حمل و نقل می­باشد. مصرف زیاد سوخت­های فسیلی جامد، مایع و گاز در کارخانجات این بخش و همچنین در نیروگاه­ها جهت تامین برق مورد نیاز کارخانه­های سیمان علاوه بر پر هزینه شدن تولید، در ایجاد آلاینده­های مختلف همچونCO2،NOX ، فلزات سنگین و فاضلاب­های صنعتی و .... نقش مهمی را ایفا خواهد نمود. میزان انتشار آلاینده­ها که حاصل سوختن سوخت­های فسیلی است، در محیط زیاده بوده و اثرات زیست محیطی زیانباری را از جمله آثار گلخانه ای، باران­های اسیدی و مرگ و میر انسان­ها و سایر موجودات را به همراه خواهد داشت. 

 

 
3-1-2. پسماند و آلودگی­های محیط در صنعت سیمان :

تولید سیمان بطور غیر قابل اجتناب یک فرایند پسماند زا و آلوده کننده محیط زیست می­باشد. پسماند وآلودگی­های اصلی شامل ضایعات مواد اولیه تولید سیمان، پسماند ناشی از سوخت­های فسیلی، فاضلاب­های صنعتی، پسماند مصالح ساختمانی ناشی از تعمیرات در کوره­ها و سایر بخش­ها، فاضلاب­های ساختمانی و بیمارستانی، دفع روغن و مواد ضایعاتی و تعمیرات ماشین آلات، نشت سوخت و هیدروکربن­ها از مخازن زیرزمینی،  دی اکسید کربن ( CO2 )، دی اکسید سولفور ( SO2 )، اکسید های ازت ( NOX )، مونوکسید کربن ( CO ) و هیدروکربن­های سوخته، فلزات سنگین، ترکیبات آلی ( از قبیل در اکسین­ها و فوران­ها، گرد و غبارهای خروجی از دودکش­ها، هالوژنه­ها، سر و صدا، آب ریزش­ها و ضایعات تولیدی مثل آجرهای مستعمل و غبار کوره می­باشد. [ 2 ] در جداول شماره 2، 3، 4، 5 و 6  به انواع آلودگی­های تولیدی و در شکل شماره 1 به بخش­های مختلف فرآیند تولید سیمان و آلودگی­های آن  اشاره شده است.

  
3-1-3. استخراج، تولید و حمل فولاد :

اساساً واحدهای تولید فولاد در مرحله بهره برداری با توجه به فرآیند به کار گرفته شده، آلاینده­های گوناگونی تولید نموده و به صورت­های مختلف شرایط نامطلوب و زیان آور محیط کار و محیط زیست ایجاد می­کند. منبع اصلی پسماند و آلاینده­های هوا در صنعت فولاد پسماندهای ناشی از استخراج مواد از مواد اولیه، نشت سوخت از مخازن، مصالح ضایعاتی ناشی از تعمیرات، روغن، قطعات و.... تعمیرات ماشین آلات و تجهیزات مکانیکی با توجه به استهلاک بالا، لجن اکسید آهن، نرمه آهن اسفنجی، ضایعات صنعتی، نرمه گندله سنگ آهن و کوره ی ذوب قراضه­ها می باشد. ماهیت و کیفیت پسماند و آلاینده­های هوا  به میزان استهلاک و عمر کارخانه وتجهیزات و ناخالصی­هایی مثل رنگ، روغن، لاستیک، پلاستیک، فلزات سمی و سایر مواد خطرناک در مواد قراضه بستگی دارد. آلاینده­های اصلی هوا در دود ناشی از کوره­ها، ذرات معلق هستند. فاکتور انتشار مواد معلق برای عملیات تولید کنترل نشده آهن و فولاد مطابق گزارش EPA برای کوره الکتریکی ( بدون لوله دم اکسیژن ) حدود 019/0 تا 19 کیلوگرم به ازای هر تن قراضه است. در صورتی که نسبت قراضه به محصول 07/1 درصد در نظر گرفته شود فاکتور انتشار باید حدود 02/0 یا 20 کیلوگرم در هر تن محصول باشد. گروه بانک جهانی میزان متوسط 10 کیلوگرم گرد و غبار به ازای هر تن فولاد را با دامنه حدود 35-5 کیلوگرم در تن برای کوره الکتریکی بسته به عواملی مثل ویژگی­های کوره و کیفیت قرضه ها، گزارش می­کند. [ 6 ]

بخش­ها و مراحل مختلف تولید کننده آلودگی صوتی، هوا و پساب در صنعت فولاد :

    حمل و نقل مواد اولیه
    دپو ذخیره سازی مواد اولیه
    بکار گیری مواد اولیه در فرآیند تولید
    مرحله ذوب
    خروج مواد مذاب و قالب گیری
    تولید سرباره
    انتشار ذرات فولاد
    خنک کردن دستگاه­ها
    تولید فاضلاب بهداشتی
    تولید فاضلاب صنعتی
    پیش حرارت دادن پاتیل
    جوشکاری و عملیات برش شعله گاز
    حمل و نقل جهت بازار [ 6 ]

 

3-1-4. استخراج و حمل سنگ دانه­ها :

      برداشت روز افزون از معادن سنگ چه در قالب شن و ماسه­های کوهی و یا رودخانه صرف نظر از میزان آلودگی­های ناشی از فرآوری انجامی، باعث تغییرات زیادی در چرخه اکوسیستم  طبیعت و بطور خاص رودخانه­ها و جانوران وابسته به آن می­گردد، که بی شک در بلند مدت می­تواند اثرات سویی بر این چرخه داشت. پسماند و آلودگی­های ناشی از استخراج سنگ دانه­های مصرفی در بتن شامل شن و ماسه در چند بخش قابل بررسی و تقسیم بندی می­باشد.

آلودگی­های ناشی از احتراق سوخت دستگاه­های سنگ شکن؛ پسماند آب­های شست­وشو سنگ دانه­ها به منظور جدا سازی خاک و مواد زائد؛گرد و غبار ناشی از شکست مکانیکی سنگ دانه­ها؛ نشت سوخت مخازن مستهلک؛ آلودگی های ناشی از حمل و نقل داخل کارگاهی سنگ دانه­ها؛ آلودگی­های صوتی ناشی از فعالیت­های مکانیکی سنگ شکن­ها؛ پسماندهای ناشی از استهلاک بالای سنگ شکن­ها و روغن و قطعات تعویضی؛ پسماند ناشی از فاضلاب نیروی انسانی شاغل در این کارگاه­ها.

       در اینجا با توجه به اینکه بخش­های  زیادی از آلودگی­های ایجاد شده از استخراج و حمل سنگ دانه­ها  با سایر مصالح مشروح پیشین مشابه می­باشد ، صرفا به بررسی آلودگی­های صوتی ایجاد شده  در فرآوری سنگ دانه­ها، در قالب دو جدول 7 و 8 و همچنین میزان صدای عمومی در قسمت­های مختلف معادن و مقادیر صدا در باند فرکانسی 8000-125 در مشاغل مختلف معدنی می­پردازیم :

      
3-1-5. تولید و حمل مواد افزودنی بتن :

در حال حاضر افزودنی­های بتن به صورت فراگیر و رو به افزایشی در بتن به مصرف می­رسد. این افزودنی­ها به دو صورت مایع و جامد به مصرف می­رسند و به بتن ساز کمک می­کنند که نیازهای خاص اجرایی و بهره برداری خود را پوشش دهد. این افزودنی­های شیمیایی ( افزودنی­های معدنی از این بحث خارج بوده و آلودگی و پسماند آن­ها بیشتر در زمان ساخت بتن مورد توجه می­باشد ) مانند تولید سایر مواد شیمیایی دارای اثرات زیست محیطی می­باشند.

ضایعات پلیمری؛ نشت سوخت از مخازن؛ کاتالیست­ها؛ جاذب­ها؛ فربال­های مولکولی و رزین­ها؛ روغن زائد و تعویضی؛ خاک­های رس و افزودنی­های پودری؛ لجن و فاضلاب­ها؛ کک و هیدروکربن­ها؛ زائدات تعمیراتی و OVERHAUL،  بشکه­های مواد بسته بندی و غیره؛ آلودگی­های ناشی از احتراق سوخت­ها و... فاضلاب­های صنعتی و انسانی؛ آلودگی­های حمل و نقل [ 8 ]

 

3-2. پسماندهای ناشی از تولید و اجرای بتن :

فرآیند تولید و اجرای بتن در کارگاه به علت برنامه ریزی، کنترل، پیش بینی­های ناکافی و عدم دقت در مشخصات همواره ایجاد کننده بخش عمده­ای از پسماند و آلودگی هوا در عرصه سازه­ های بتنی می­باشد.

روغن و ضایعات ناشی از تعمیرات بچینگ؛ ماشین آلات حمل و پمپ بتن ریزی؛ پرت سیمان در محیط به صورت دوغاب و یا گرد؛ نشت افزودنی های شیمیایی در زمین؛  گرد وغبار ناشی از پودر میکروسیلیس و استنشاق توسط کارگران با اثرات تنفسی و سرطان زا؛ پسماند بسته بندی سیمان و مواد افزودنی؛ گازهای ناشی از احتراق سیستم سوخت در بچینگ؛ تراک میکسر و پمپ­های بتن؛ فاضلاب­های انسانی ناشی از حمام؛ دستشویی و آشپزخانه؛ فاضلاب­های ناشی از شست­وشو ماشین آلات؛ پساب ناشی شست­وشو مصالح سنگی برای کاهش SE و خنک کردن مصالح؛ پساب ناشی از کیورینگ بتن؛ پرت های بتن های اضافه برنیاز به علت برآورد اشتباه و آماده نبودن کار و تخلیه آن در محیط زیست؛ پسماند ناشی از ظروف یک بار مصرف و سایر ضایعات کارگری.

 

3-3. بازیافت مصالح ناشی از تخریب پس از اتمام زمان بهره برداری یا عدم برخوداری از مشخصات مورد نیاز :

    در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته و بخش­های زیادی از صنایع  فرآیند بازیافت از منظر اقتصادی و محیط زیستی، بصورت جدی مورد توجه بوده و صورت می­پذیرد. لذا در کشورهای در حال توسعه و جهان سوم این امر هنوز به طور جدی انجام نمی­گیرد. بازیافت مصالح ساختمانی از جمله بتن نیز از این قاعده جدا نیست.

واقعیت این است که هر سازه و محصولی پس از پایان عمر مفید خود چه به صورت زودرس و چه طبق مشخصات تولیدی دو راه پیش رو دارد، یا به عنوان پسماند وارد طبیعت گردیده و یا در قالب بازیافت تمام و یا بخشی از آن مجدداً وارد چرخه مصرف می­گردد. که این بازیافت از دو زاویه حفظ منابع طبیعی موجود و عدم تولید حداکثری پسماند قابل توجه می باشد. در خصوص بتن نیز این امکان وجود دارد تا با انجام فرآیندهای لازم و آزمایش­های مورد نیاز در تولید مجدد بتن مانند جایگزینی با مصالح سنگی، استفاده از آهن آلات و میلگردها و ... ، مورد استفاده قرار گیرد.

 

3-4. لزوم نگرش دوام محوری:

       با اندکی تامل در موارد ذکر شده مشخص می­باشد که هر مترمکعب بتن مصرفی در کارگاه به عنوان محصول تمام شده، در مراحل ساخت تا چه حد می تواند آلوده سازی محیط نقش داشته باشد. بدیهی است که کاهش عمر سازه­های بتنی به دلایلی چون عدم توجه به مسائل طراحی و اجرا به هر میزان باعث می­گردد این چرخه تولید پسماندها، افزایشی بیش از آنچه در استانداردهای عمرانی انتظار می­رود باشد. لذا به نظر می­رسد بهترین راه در حفظ منابع طبیعی که بعضاً تجدید ناپذیر می­باشند و نیز جلوگیری از آلوده سازی و تخریب مضاعف محیط زیست، تقویت نگاه­های دوام محور به منظور افزایش عمر بهره برداری سازه­ها، چه در فاز طراحی و چه در فاز نظارت و اجرا می­باشد. در ذیل به آیتم­های موثر در کاهش عمر سازه­ها و نیز راهکارهای پیشنهادی برای رفع و پیشگیری در برابر آن­ها اشاره می­گردد:

 

3-4-1. عوامل موثر بر کاهش دوام سازه­ های بتنی:

نمکها؛ اسیدها؛  گازهایی نظیر گاز کربنیک؛ پوشش نا کافی بتن بر روی فولاد؛ کیفیت پایین عمل آوری بتن؛ بار اضافی؛ آب  و رطوبت؛ فرآیند یخبندان بتن؛ خوردگی میکروبی SRB ؛ باکتری­های اکسید کننده گوگرد.

 

3-4-2. عوامل و پیش نیازهای موثر در تامین دوام سازه­های بتنی :

تأمین سرمایه؛ تأمین دانش فنی و نیروی انسانی متخصص؛  شناخت مصالح و مواد اولیه؛ شناخت عوامل فساد بتن؛ شناخت اقلیم و عوامل محیطی؛ تهیه مصالح و مواد مناسب و نگهداری آن­ها در شرایط خوب و استاندارد؛ تحقیقات: تحقیقات خود دو جزء که بهینه سازی و جایگزینی مواد جدید مقاوم در برابر عوامل فساد بتن و پیدا کردن روش­های جدید مبارزه با فساد بتن می­باشد را شامل می­شود؛ طرح اختلاط بتن؛ تولید، اجرا و عمل آوری بتن؛ نگهداری.

 

نتیجه گیری:

از نظر نویسنده، با توجه به محدودیت­های منابع طبیعی، لزوم و اهمیت حفظ محیط زیست و منابع موجود ، لازم و ضروری است با تامین و بهره گیری از فاکتورهای لازم و ذکر شده در مباحث و بالا بردن دانش فنی دست اندرکاران چون کارفرمایان، طراحان، مشاوران و پیمانکارن در بخش­های دولتی و به خصوص بخش خصوصی به علت در اختیار داشتن حجم بالایی از ساخت و ساز، نسبت به اعمال کنترل­های دقیق و کاربردی علاوه بر کنترل­های موجود در طرح اختلاط بتن­ و اجرای آن، چون نفوذپذیری، مقاومت الکتریکی و ... اقدام میدانی گردد. البته در حال حاضردر برخی از پروژه­ها این کنترل­ها صورت می پذیرد، لذا آن­چه ضروریست انجام این کنترل­ها به صورت فراگیر می­باشد. پر واضح است این امر در کنار لحاظ سایر موارد مورد نیاز چون اعمال پوشش و  نیز سایر موارد ذکر شده در مقاله می­تواند باعث افزایش حداکثری عمر سازه­های بتنی و به تبع آن حفظ منابع موجود گردد. از این رو به نظر می رسد آموزش و آشنایی دست اندرکاران این عرصه  باعث تاثیر مختلف این امر در سازمان­های ذیربط چون سازمان نظام مهندسی و دانشگاه می­تواند تا حدود زیادی موثر واقع گردد.

 

منابع و مراجع :

[ 1 ]  تدین ، محسن.(1384)، دوام سازه های بتنی ،کنفرانس بتن و توسعه .

[ 2 ] کریمی، مهرداد.، و افسریان، سید محمد.، وجهان زاده، حسن.(1391)، آلودگی های صنعت سیمان، اولین کنفرانس صنعت سیمان انرژی ومحیط زیست.

[ 3 ] بختیاری، نوبخت. (1391)، بررسی تاثیر عملکرد پروژه های عمرانی در آلودگی محیط زیست ، اولین کنفرانس صنعت سیمان انرژی ومحیط زیست

[ 4 ] سادات ضیاء جهرمی،شیما.، و هاشمی، سید حسین.( 1390)،  بررسی ،فرآیند ها و آلاینده های صنعت سیمان و مدیریت و کنترل آن. پنجمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست.

 [ 5 ] دیانی، علیرضا.، و رضایی، علی. (1391) ، صنعت سیمان و مسئولیت های زیست محیطی ، اقتصادی و اجتماعی آن . اولین کنفرانس صنعت سیمان انرژی ومحیط زیست.

[ 6 ] قاصدی، آذر.، و قاصدی، آتس سا.، و قربانی، سمانه.، و فلاح، قرشید.( 1388)، بررسی تومان اثرات زیان آور محیط کار و اثرات زیست محیطی ناشی از آلودگی هوا در صنایع فولاد . دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط زیست ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.

[ 7 ] حیدریان مقدم، محمد.( 1373)، بررسی میزان صدا و صدا در معادن سنگ  آهن مرکزی ، پژوهنده (4 ) 76 ، ص 31-27.

[ 8 ] مومنی، علی.، و ناصریان،سیروس.(1390)، مدیریت پسماند در پتروشیمی بندر امام. پنجمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست.

 

 

نویسنده : کلینیک  بتن ایران/دپارتمان تحقیق و توسعه.((مشاور و تولید کننده محصولات افزودنی بتن و ارائه دهنده خدمات مهندسی بتن))

 

 



:: برچسب‌ها: کلینیک بتن ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 خرداد 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

سالهاست استفاده از آب بند (واتر استاپ) به منظور آب بندی درزهای اجرایی و محل های قطع بتن (Construction Joint) متداول است. امروزه تمامی کشورهای توسعه یافته و پیشرفته از آب بندهای هیدروفیلیک یا بنتونیتی برای آب بندی درزهای اجرایی استفاده می کنند نه نوع P.V.C آن، زیرا محل ثابت سازی آب بندها در بین آرماتورها می باشد و با گذشت چند سال از عمر سازه و بررسی شرایط آرماتورها و بتن مشاهده می کنیم آرماتورهای طولی و عرضی که در سمت آبگیر سازه قراردارند به واسطه عبور آب و استفاده نکردن از افزودنی های بتن، از طریق درز سرد موجود بین مقاطع بتن ریزی شده و لوله های موئین ناشی از تبخیر آب بتن، دچار زنگ زدگی شده که در برخی از موارد با انبساط 6 الی 15 درصدی حجم آرماتورها، بتن دچار ترک خوردگی می گردد. این نقصان عاملی جهت تشدید نفوذپذیری و کاهش شدید طول عمر سازه بتنی می باشد. آب بندهای هیدروفیلی یا بنتونیتی علاوه بر سهولت و سرعت بسیار زیاد در نصب تمامی نواقص فوق الذکر را رفع می کنند.

برای آب بندی یک سازه بتنی باید دو کار اساسی صورت بگیرد:

• آب بندی خود بتن توسط بتون مناسب

• آب بندی درزهای بتن توسط واتراستاپ

که هر دو صورت می بایست برقرار باشد.

اصول آب بندی بتن

اصلاح منحنی دانه بندی و کنترل میزان فیلر (FILLER) بتن یعنی بیشتری نسبت به سایر مواد داشته باشد و تغییر نسبت مصالح درشت به ریز (در بتن های معمولی شن بیشتر است ولی در اینجا نسبتها برابر باید باشد)، نسبت آب به سیمان حداقل است، از دیگر عوامل موثر ویبره ی مناسب است و برای افزایش ضریب اطمینان لزوما همه بتن ها نیاز به افزودنی ندارند البته اگرخوب اجرا شود.

اصول آب بندی درزها

• واتر استاپ(water stop)

• درزگیر بتن که به عنوان مکمل استفاده می شود نه به عنوان جایگزین

کاربرد واتراستاپ ها برای آب بندی درزهای اجرایی و درزهای انبساط در سازه های بتنی آبی استفاده می شود.

اهمیت واتر استاپ ها را در سازه های آبی می توان به مانند بادبند ها در سازه ها عنوان نمود.

واتر استاپ طول مسیر جریان و حرکت آب را طولانی می کند تا آب نتواند نشت کند. ضخامت بتن بر اساس میزان نفوذ پذیری از آن جهت اهمیت دارد که اگر ضخامتش بیشتر از میزان نفوذ پذیری آب باشد تا آب از آن عبور نکند.

یکی از نکات در طراحی، عرض واتر استاپ است، که عمق نفوذ بیشتر از یک دور رفت و برگشت باشد.

انواع درزها

1- درزهای ثابت: در این درزها آرماتور قطع نمی شود.

الف) درزهای اجرایی (مثل قطع بتن ریزی و عدم پیوستگی

ب) ترک

2-درزهای حرکتی:

الف) انبساط حرارتی

ب) انقباض

ج) فرعی ترکیبی

بنا به نوع درزها 2 نوع واتر استاپ داریم که شامل تخت که در وسطش حفره نمی باشد.

همه واتر استاپ ها آج دارند که باعث چسبندگی و افزایش طول مسیر آب می باشند و نوع آنها با توجه به نوع درز تعیین می شوند.

در واتر استاپ هایی که در وسطش حفره دارند، حفره دقیقا وسط درز حرارتی انبساطی می افتد که جلوگیری از بازی کردن درز میشود .

انواع واتر استاپ ها از لحاظ محل قرار گیری در مقاطع بتنی به انواع زیر تقسیم می شوند:

الف) واتر استاپ های میانی

ب) واتر استاپ های کفی (کف استخر،آب بندی استخر)

ج) واتر استاپ های روکار

نکته: در درزهای انبساطی واتر استاپ ها مستقیما با آب در تماس هستند ولی در درزهای اجرائی اینگونه نیست.

عوامل موثر در تعیین اشکال و ابعاد واتر استاپ ها

• نوع و اندازه درز

• محل قرار گیری واتر استاپ ها در مقطع بتنی

• ضخامت قطعه بتنی که واتر استاپ ها در آن قرار دارند

• فشار هیدرواستاتیک درون سازه

نکته 1: دو گوه انتهایی واتر استاپ ها نقش بسیار مهمی در جلوگیری از عبور آب دارد،چون گوه های وسطی که در کشش قرار می گیرند تخت می شوند ولی انتها هیچ تغییری نمی کند.

نکته 2: واتر استاپ به هیچ وجه خم یا سوراخ نمی شود. این واتر استاپ ها را باید از بالا و پایین کاملا مهار شود.

ساده ترین راه همپوشانی (Overlap) هرچقدر که Overlap زیاد باشد به خاطر آج ها دو سر کاملا بر هم منطبق نمی شوند.

بهترین راه Overlap توسط جوش لب به لب توسط دستگاه مخصوص هویه برقی می باشد به این صورت است که دو سر واتر استاپ را ذوب می کنند و به هم می چسبانند.

نکته: دقت شود که واتر استاپ باید ذوب شود نه اینکه بسوزد.

نکته: دقت شود که در هنگام ذوب گاز سمی متصاعد می شود و باید در فضای باز و از ماسک استفاده شود.

مراحل کار: هنگام ذوب کردن هر دو لبه به طور همزمان توسط المانی که وسطش می گذاریم و با گرما می شود.

واتر استاپ در محل عمود بر درز در کشش است و ما در مورد مقاومت کششی این محل اتصال نداریم.

آزمایش کنترل کیفیت واتر استاپ

دو قطعه I شکل از واتر استاپ در هر دو جهت آنها بریده می شود و مورد بررسی قرار می گیرد.

نکته: افزایش طول در زمان بریدگی و مقاومت مهم است.

در سالهای گذشته ار واتر استاپ های مسی استفاده می شد که راحت پاره می شدند و در جوش دادن آنها به مشکل بر می خوردند و در ضمن گران بودند و استفاده از آنها به صرفه نبود.

واتر استاپ های P.V.C در مقابل اشعه ماوراء بنفش خشک و شکننده می شوند.

از ویژگی های واتر استاپ های مرغوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• دارای رنگ روشن باشد (چون رنگ تیره از جنس مواد کهنه می باشد)

• سطح آنها حتما آجدار باشد

• زیر تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرد.

• به هیچ وجه سطح آن چرب نباشد.

نویسنده : کلینیک  بتن ایران/دپارتمان تحقیق و توسعه.((مشاور و تولید کننده محصولات افزودنی بتن و ارائه دهنده خدمات مهندسی بتن))

 



:: برچسب‌ها: کلینیک بتن ایران , بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 228
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 خرداد 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

 

آب بند بودن ( نفوذ ناپذیری ) بتن عبارت است از مقاومت بتن در برابر هرگونه عامل خارجی که به سطح بتن حمله میکند و ممکن است به داخل آن نفوذ کند. مثل آب ، هوا ، گازهای خارجی اعم از خورنده و غیر خورنده ، مواد شیمیایی با Ph بالا یا پایین و ... . بتون آب بند عاری از ترک خوردگی های سطحی ، لوله های موئینه در داخل به میزان کم یا صفر و دارای خلل و فرج ناچیزی می باشد که نفوذ هر گونه عامل خارجی به بتن را به حداقل رسانده و یا ناممکن ساخته و به اصطلاح بتن آب بند می شود.

در ساخت بتن عوامل بسیاری چون طرح اختلاط نامناسب ، میزان آب به سیمان بالاتر از حد مجاز ، استفاده غلط از مواد افزودنی بتن ، استفاده بیش از حد مجاز از مواد هوازا در بتن ، عمل آوری نا مناسب ، میزان سیمان ناکافی ، دانه بندی نامناسب که در آن شکاف وجود داشته باشد و یا عدم وجود یا میزان ناکافی از سنگ دانه های با قطر مورد نیاز در بتن و ... می تواند منجر به ایجاد خلل و فرج زیاد و در نتیجه افت آب بندی شدید بتن شود.

در ASTM آزمایشی جهت تعیین میزان نفوذ پذیری بتن وجود ندارد ، زیرا نفوذ پذیری مقوله ای در مورد جسم بتن است نه سطح آن. تنها آزمایش در مورد نفوذ پذیری بتن در DIN آلمان می باشد. در این آزمایش که سه مرحله دارد ابتدا آب یا گاز را تحت فشار در بتن نفوذ می دهند ( Penetration ) ، سپس بتن آن را می پذیرد ( Fusion )و بعد سیال را در خود پخش می کند. ( Dispersion )

این آزمایش و نتایج آن در مورد ساختار بتن می باشد و نه سازه ساخته شده از آن. این آزمایش با جذب سطحی آب متفاوت است. تعیین میزان جذب سطحی آب در بتن با خیساندن آن حاصل می شود.

100 گرم سیمان با آب ترکیبی طبق واکنش شیمیایی زیر تولید می کند :

gr 100 Cement + H à CSH + Ca (OH) 2

در حالت معمولی ساخت بتن میزان 0.25 وزن سیمان ، آب احتیاج داریم. آب بتن در دمای بالای 105 درجه تبخیر و در دمای زیر 40- درجه سانتیگراد منجمد می شود. اگر میزان 15% وزن بتن CSH در آن وجود داشته باشد این عنصر با آب وارد واکنش شیمیایی می شود ، در نتیجه 15% بیشتر از 0.25 وزن سیمان آب نیاز پیدا می کنیم که چیزی حدود 35 تا 40 درصد آب خواهد بود. پس اگر بتن را بسازیم ، با طرح اختلاط و احجام ثابت در طرف چپ معادله بالا ، کاهش حجم در طرف چپ رابطه خواهیم داشت . یعنی بتن پس از ساخت دچار کاهش حجم یا Shrinkage می شود.

بحثی که در مورد بتن تا کنون بسیار مورد توجه بوده و در ساخت بتن بسیار مهم است و به آن به خوبی پرداخته می شود ، بحث Mix Design یا طرح اختلاط بتن است ، اما جنبه دیگری از ساخت بتن که باید مورد توجه واقع شود موضوع Mix Proportion یا نسبت اختلاط بتن است که با طراحی و کنترل آن می توان میزان خلل و فرج های ایجاد شده در بتن را به فراخور استفاده کمتر یا بیشتر کرد و باعث کمتر مصرف شدن سیمان شد. خلل و فرج موجود در در بتن مهمترین عامل تضعیف آب بند بودن بتن می باشد و باید به دقت از داخل بتن خارج شده با موادی که به سلامت ، مقاومت و پایایی بتن صدمه نزنند جایگزین شود.

در منحنی دانه بندی نشان داده شده بهترین دانه بندی و بهترین سنگدانه ها در ناحیه هاشور خورده واقع می باشد.

در ساخت بتن در ایران چون میزان سنگدانه های نرم ( نرم دانه ) در خاکهای طبیعی کم است ، کمبود این اندازه سنگدانه را با سیمان جبران می کنند. در واقع شکاف ایجاد شده در منحنی دانه بندی سنگدانه های مصرفی در بتن را با سیمان پر می کنند. این امر هرچند بدون دانش فنی کافی و به صورت ناخود آگاه صورت گرفته باعث بالا رفتن مقاومت بتن می شود.

شستن بتن می تواند باعث ایجاد خلل و فرج در آن شود. یکی از ضعیف ترین و پر خلل و فرج ترین نقاط بتن ، محل زیر آرماتور ها و سنگدانه های درشت می باشد. این نقاط در ویبره کردن بتن دور از دسترس ویبراتور می مانند و خلل و فرج آنها در همانجا محبوس می شود. درز های اجرایی ایجاد شده در بتن ریز از مقاطع پر خلل و فرج بتناست.

برای از بین بردن خلل و فرج در بتن می توان خود خمیر سیمان را متراکم کرد. خلل و فرجی که به این ترتیب از بین می روند خلل و فرج ژلی هستند. یعنی خلل و فرجی که در ژل سیمان ایجاد میشوند.

استفاده از SiO2 یا اکسید سیلیس که با Ca ( OH ) 2 میل ترکیبی خوبی دارد و در کنار آب با هم خوب ترکیب می شوند ، باعث ایجاد سیلیکات کلسیم محلول در آب می شود و نفوذ پذیری بتن را با کم کردن خلل و فرج کاهش می دهد. زیرا دانه های ایجاد شده بسیار ریز هستند و نقاط خالی را به خوبی پر میکنند و هرچه فاصله بین خمیر سیمان و سنگدانه کمتر باشد خلل و فرج نیز کمتر و آب بندی بتن بیشتر است.

میکروسیلیس حدود 99.9 % سیلیس دارد . اصل نام آن سیلیکا فیوم است که در واقع میکرو سیلیکات است نه میکرو سیلیس. قطر دانه های پودر میکروسیلیس ده ها برابر کوچکتر از قطر دانه های سیمان است و به کار بردن آن در بتن فاصله بین دانه های سیمان باهم ، و سیمان با سنگدانه را به خوبی پر می کند و جسم یک پارچه تری به بتن می دهد. کار با پودر میکرو سیلیس به دلیل نرمی بیش از حد دانه های آن برای کارگران پر مخاطره است ، زیرا با استنشاق آن پودر میکرو سیلیس وارد دستگاه تنفسی شده و به جدار داخلی ریه می چسبد و ایجاد مشکلات تنفسی و سرفه های شدید می کند. برای احتراز از این مشکل ژل میکروسیلیس به بازار عرضه شده است.

میکرو سیلیس از زائدات دودکش های کارخانجات – که برای جمع آوری آن پارچه های بسیار ظریف با منافذ خیلی کوچک را روی دود کش می کشند - و مزارع برنج می باشد - که در پی کوبیدن شلتوک برنج حاصل می شود - و از یافتن کار برد آن در بتن زمان زیادی نمی گذرد.

پس از مدتی از استفاده میکرو سیلیس در بتن و در پی مقاومت بالا و نفوذ پذیری پایینی که به دلیل استفاده از میکرو سیلیس حاصل شد ، نانو سیلیس مطرح شد. نانو سیلیس همان فرمول میکروسیلیس را دارد ولی بسیار نرم تر و ریز تر از آن است و واکنش قوی تری با آب دارد.

نانو سیلیس معلق در آب با درصد 15 ( یعنی 15 نانو ) سفید رنگ می باشد. نانوسیلیس با درصد 5 در آب بیرنگ می باشد.

برای کاهش خلل و فرج بتن از مواد حباب ساز و فیلر نیز میتوان استفاده نمود. بزرگترین حباب ایجاد شده توسط حباب ساز ها 0.6 میلیمتر قطر دارد. با افزودن حباب ساز ها قطر لوله های موئینه بتن کاهش میابد ، جداره داخلی آنها لیز می شود و حالت دمپر ایجاد شده و نیروی ضربات استاتیکی را جذب می کنند.

پس از الک سنگدانه ها هرچه زیر الک شماره 200 بریزد فیلر نام می گیرد. در بتن حتماً باید فیلر داشته باشیم و نسبت آن را هم باید به دست بیاوریم به نحوی که Gap Grain دانه بندی از بین برود.

هرچه نفوذناپذیری بتن بالا برود مقاومت بتن هم بالا تر می رود ولی عکس این جمله الزاماً همیشه صحیح نیست . یعنی هرچه مقاومت بالا برود الزاماً نفوذناپذیری بالا نمی رود. به طور مثال می توان بتن متخلخلی ساخت که مقاومت 400 کیلو پاسکال داشته باشد ولی زهکش بوده و آب به راحتی از آن عبور کند. ( Pervious Conceret ) . این نوع بتن استفاده سازه ای ندارد و در ساخت آن فقط یک نوع سنگدانه ( یک الک ) به کار می رود. در ساخت منهول ها ، کف پارکینگ ها و جاهایی از این دست – که می خواهیم آب به راحتی از سطح عبور کرده و به عمق نفوذ کند - به کار می رود.

بتن از لحاظ آب بندی رتبه بندی شده است . رتبه 1 ضعیف ترین نوع آب بندی است که در سطح بتن می توان لکه های آب را دید ، مثل قطره آبی که بر سطح آن به جای مانده باشد. برای تست این درجه آب بندی یک روزنامه خشک را به سطح بتن می چسباینم. اگر روزنامه خشکی و سفتی خود را از دست داد و خیس شد یعنی جسم بتندر آب غوطه ور است. برای از بین بردن این حالت دو گزینه وجود دارد. گزینه منفی این است که آب را از سطح بتن خشک کنیم و گزینه مثبت این است که از داخل بتن یک غشاء جای گذاری کنیم. در این حالت آب روی لایه آب بند فشار میاورد و جلوی ورود آب را می گیرد. عمل پلاستر کاری یعنی از مواد پلیمری یا اپوکسی برای بتن روکشمی گذاریم و آن را آب بند می کنیم.

برای آب بندی سازه های بتنی در درزهای اجرایی آن water stop میگذاریم. واتر استاپ مناسب برای این نقاط واتر استاپ های تخت هستند. برای نقاطی از سازه که ممکن است دچار انبساط و انقباض شوند واتر استاپ های انبساطی قرار می دهیم. این واتر استاپ ها دارای حفره ای در وسط هستند که تحت فشار یا کشش به راحتی منقبض و منبسط می شود.

واتر استاپ ها باید حالت کشسان داشته باشند. برای تست این رفتار واتر استاپ ها دوسر آن را در دو گیره کششی قرار می دهیم و تحت کشش در هر لحظه با متر اندازه گیری می کنیم و درست در لحظه گسیخته شدن واتر استاپ شماره متر را قرائت می کنیم و این میزان را بدست میاوریم. (elongation at break ). سفت بودن واتر استاپ به دلیل کربنات کلسیم آن است. هرچه میزان کربنات کلسیم کمتر باشد واتر استاپ کشسان تر است.

سطح بتن باز مانده در واتر استاپ که از توالی قرار گرفتن حفره های دایره ای واتر استاپ ها تشکیل می شود را sealant می زنند که 0.25 می تواند بازی داشته باشد و به خود و بتن صدمه نزند. ولی چون Sealant ( درزگیر ) گران است همه آن فضا را پر نمی کنند.

نویسنده : کلینیک بتن ایران/دپارتمان تحقیق و توسعه.((مشاور و تولید کننده محصولات افزودنی بتن و ارائه دهنده خدمات مهندسی بتن))

 



:: برچسب‌ها: بتن ,کلینیک بتن ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 236
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 خرداد 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

 

MTOTOP107 پوشش الاستومری 2 جزئی آب بند

دارای تاییده آب شرب

شرح محصولMTOTOP 107:

یک محصول پلیمر اصلاح شده دو جزیی و دوغاب ملات آب بند دارای خواص سیمانی محسوب می شود. این محصول از یک پلیمر مایع و یک ماده سیمانی تشکیل شده که ترکیب این دو با هم یک افزودنی ویژه را به وجود می آورد که برای استفاده در شرایط آب و هوایی گرمسیری و همچنین شرایط سردسیر مناسب است.

کاربردها

MTOTOP 107 در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

آب بندی داخلی و خارجی و رطوبت گیری بتن، اندودکاری سیمانی، آجرکاری و بلوک بندی.

محافظت از ساختمان های بتنی در برابر تاثیرات نمک های یخ زدا و بروز پدیده انجماد

آب بندی مستحکم دیوارهای زیرزمین در ساخت و سازه های جدید با مرمت ساختمان های قدیم

بتونه کاری منافذ و سوراخ ها

آب بندی زیرزمین و سرداب (که در معرض فشار آب قرار ندارند)

درزگیری ظریف ترک های مویی درسازه های بتنی (که جابجا نمی شوند)

تسطیح دوغاب درتعمیر بتن

ویژگی / مزایا

با کمک برس یا ماله به راحتی می توان از این محصول استفاده کرد.

نیازی به آب وجود ندارد.

این محصول در بسته هایی که وزن معینی دارند بسته بندی شده است.

با کمک دست با اسپری می توان این محصول را برروی سطح به کاربرد.

مخلوط کردن آن آسان و سریع است.

چسبندگی خوبی دارد.

از بتن در برابر واکنش با کربن محافظت می کند.

در مقایسه با فولاد و آهن خورنده نمی باشد.

می توان به دفعات از آن بر روی سطوح استفاده کرد.

در تماس با آب شرب خاصیت خود را از دست نمی دهد.

آزمایشات

مصوبات و استانداردها

دارای گواهینامه شماره 3174/95 بریتانیا می باشد.

مشخصات شکل محصول

به شکل ملات سست که به راحتی با برس یا ماله می توان ازآن استفاده کرد.

وضع ظاهریو رنگ

جز الف (رزین): مایع سفید رنگ

جز ب (هارنر): پودر خاکستری یا سفید

مخلوط جز الف و ب: خاکستری بتنی یا کرم مایل به سفید

بسته بندی

بسته های 33کیلوگرمی(کیسه های 25کیلوگرمی و سطل های 8 کیلوگرمی)

نگهداری

شرایط نگهداری/اگر در بسته بندی اصلی خود باشد می توان آن را حداقل تا 6 ماه پس از تاریخ تولید نگه داشت. این ماده باید در جای خشک و خنک نگهداری شود، قسمت مایع این محصول را باید از یخ زدگی محافظت کرد.

مشخصات فنی

پایه شیمیایی

جز الف:پلیمر و افزودنی مایع

جز ب: سیمان پرتلند، مصالح دانه ای و مخلوط های به خصوص

دانسیته دانسیته ملات تازه: تقریبا 200 کیلوگرم بر لیتر

ضخامت لایه

حداقل: 750 میلی متر

حداکثر: 15 میلی متر

انبساط حرارتی 10*13 به ازای هر درجه سانتی گراد

ضریب انتشار co2 u35000

دی اکسید کربن

(uco2)

ضریب انتشار: uh2o 500

بخار آب (uH2o)

ویژگی های مکانیکی / فیزیکی

مقاومت فشاری

براساس EN196-1

3 روزه تقریبا 20N/MM2

28روزه تقریبا35N/MM2

مقاومت خمشی

بر اساس EN196-1

3 روزه تقریبا 6N/MM2

28 روزه تقریبا 10N/MM2

مقاومت کششی

در آب خشک شود: تقریبا 3.2N/MM2 پس از 14 روز (براساس DIN53455)

در هواخشک شود:تقریبا 4.5N/MM2 پس از 14 روز

مقاومت پیوستگی 2.0 تا 4.5N/MM2 (به عنوان نقص زیرکار محسوب می شود)

مدول الاستیسیته استاتیک: تقریبا 8.4 KN/MM2

نحوه استفاده از محصول

میزان مصرف

میزان استفاده از این محصول به سفتی و وضع ظاهری سطح و نیز .

ضخامت لایه ای که کشیده خواهد شد بستگی دارد.

برای مثال: 2.0 کیلوگرم بر متر مربع(به استثنای مواردی که سطح تمیز بوده و یا دارای منافذ است)

با یک بسته 25 کیلوگرمی از محصول می توان 12.05 لیتر ملات درست کرد.

کیفیت زیرکار

سطح کار باید تمیز و بدون آلودگی و عاری از ذرات معلق در هوا، حباب سیمان و چربی و روغن باشد.

نیروی کششی (چسبندگی) بتن باید بیش از 1.0 N/MM2باشد.

نحوه آماده کردن موارد کلی زیر کار:

سطح زیرکار باید با استفاده از ابزار مکانیکی مناسب مانند استفاده از آب با فشاربالا، تفنگ سوزنی، پاشیدن آب و تینر سندبلاست تمیز کرد. قبل از استفاده سطح زیرکار باید خیس و سپس خشک شده باشد.

به منظور پرکردن منافذ و سوراخ ها:

باید تمامی آلودگی های سطح زیرگذر را پاک کرد.

به عنوان یک ملات تسطیح کننده:

کلیه سطوح را با استفاده از ابزار مکانیکی، مانند سمباده کشی، تمیز و تسطیح کنید و یا مطمئن شوید که تمامی آلودگی ها و پوشش های قبلی پاک شده اند و منافذ آماده پر کردن هستند به منظور استفاده از حداکثر مقاومت پیوستگی سطح باید تمیز باشد.

شرایط استفاده از محصول

دمای زیر کار حداقل 8 و حداکثر 35 درجه سانتیگراد

دمای محیط حداقل 8 و حداکثر 35 درجه سانتیگراد

دستورالعمل استفاده از محصول

مخلوط کردن

به عنوان دوغاب: جز الف: جز ب =4:1 (نسبت به وزن اجزا)

به عنوان ملات: جز الف: جز ب =4.5:1 (نسبت به وزن اجزا)

زمان اختلاط: تقریبا 3 دقیقه

ابزار مورد نیاز در مخلوط کردن

MTOTOP 107 را باید با استفاده از یک ابزار مکانیکی مانند همزن یا مخلوط کن پره ای (حداکثر 500 دور در دقیقه) به خوبی مخلوط کرد. همزن عادی بتن برای این کار مناسب نمی باشد.

روش استفاده و ابزار

جز الف را قبل از استفاده تکان دهید. تقریبا نیمی از محتوی بسته جز الف را درون ظرف مخلوط بریزید و همین طور که مخلوط را هم می زنید، جز ب را به آن بیافزایید. باقیمانده محتوی جز الف را به مخلوط اضافه کنید و آن قدر مخلوط را هم بزنید تا یک ماده یک دست و بدون حباب به دست آید. قبل از استفاده سطح باید آب اشباع شده باشد.

به عنوان دوغاب MTOTOP 107 را می توان با استفاده از روش مکانیکی، به صورت دستی و یک برس خشک و سفت بر روی سطح ریخت. روش کار مانند مورد قبل می باشد.

هنگامی که برای بار دوم از MTOTOP 107 بر روی یک سطح استفاده می شود باید صبر کرد با پوششی که بار آول ریخته شده بود خشک شود، سپس با استفاده از یک برس در همین مسیر پوشش اول ریخته شود.

به عنوان ملات: هنگامی که MTOTOP 107 با استفاده از یک ماله بر روی سطح ریخته شود(در پرداخت کاری یک سطح نرم) مقدارجزالف باید 10 درصد کمتر از مقدار مذکور باشد(جز الف 1وجز ب 45) پوشش دوم از جنس MTOTOP 107 را به محض خشک شدن سطح پوشش اول به کار ببرید. به منظور پر کردن منافذ و سوراخ ها از ماله استفاده کنند.

تمیز کردن ابزار

کلیه ابزار و لوازم را پس از استفاده فورا با آب تمیز، بشویید مواد سخت کننده .عمل آورنده را می توان با استفاده از ابزار مکانیکی زدود.

عمرکاربری تقریبا 30 دقیقه در دمای 20 درجه سانتیگراد

زمان انتظار قابلیت پوشش کاری عالی:

زمان انتظار بتن دو پوشش کاری

10 درجه سانتیگراد 12 ساعت

20 درجه سانتیگراد 6 ساعت

30 درجه سانتیگراد 3 ساعت

اگر زمان انتظار بیش از 24 ساعت شد، سطح را به آرامی پاک کنید.

MTOTOP 107 را می توان با استفاده از آسترها و پوشش های با پایه حلال، به دفعات بر روی سطحوح کنید.

قبل از این که MTOTOP 107 را برای بار دوم به عنوان پوششی به کار برید. باید برای عمل آوری آن به مدت 7 روز صبر کنید.

نکاتی در مورد استفاده از محصول و محدودیت ها:

MTOTOP 107 یک محصول تزیینی نبوده و ممکن است پس از باران و یا خیس شدن سطح نشانه هایی مبنی بر (تاروتیره شدن)محصول دیده شود. این کار به هیچ وجه خواص پوشش را تحت تاثیر قرارنمی دهد.اگر این پوشش در معرض دید است توصیه می شود از رنگ کرم مایل به سفید ، که رنگ مناسبی می باشد، استفاده کرد.

هرگز این محصول را در زیر نور شدید آفتاب یا در مقابل باد قرار ندهید. آن را بر روی زیر کارهای نرم و آماده بکشید. ضخامت لایه نباید زیاد باشد.

به منظور دستیابی به ضخامت 2.0 تا1.5 میلی متری در آب بندی یا رطوبت گیری همیشه از دو بار پوشش کاری استفاده کنید. در مکان هایی که در معرض شدید آب قرار دارند ممکن است به 3 بار پوشش کاری نیاز شود.

از قرار دادن سطوحی که به تازگی آب بندی شده اند در برابر باران و شرایط یخ زدگی جلوگیری کنید.

در آب بندی رطوبت گیری باید توجه شود که سطح پوشش صدمه نبیند.

هنگامی که از این محصول در ابزارهایی که با صنعت آشامیدنی در تماس هستند، استفاده می شود باید کلیه قوانین محلی مربوط به محصولات کلینیک بتن ایران در حوزه تماس این مواد با آب شرب نیز رعایت شود.

نحوه عمل آوری

عمل آوری

جهت تکمیل فرایند کامل هیدراتاسیون سیمان و کاهش بروز ترک MTOTOP 107 باید فورا پس از استفاده به مدت 5 تا 3 روز عمل آوری شود. از روش روکش کاری پلی اتیلن ها با دیگر روش های موجود استفاده کنید.

نکات

کلیه اطلاعات فنی که برگه مشخصات محصول آمده بر پایه آزمایشات آزمایشگاهی می باشد. ممکن است با تغییر شرایط نتایج متفاوتی به دست آید.

محدودیت های محلی

خواهشمند است این نکته را مورد توجه قرار دهید که در پی وضع قوانین محلی ممکن است شرایط استفاده از این محصول در بین کشورهای مختلف متفاوت باشد. لطفا هنگام استفاده از این محصول در موارد خاص با بخش ارائه خدمات اطلاعاتی مشورت کنید.

اطلاعات و بهداشتی

کاربران برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه حمل، نگهداری و تخلیه محصولات شیمیایی می توانند به جدیدترین اطلاعات ارائه شده در زمینه ایمنی مواد(اطلاعات فیزیکی، بوم شناختی، میزان سمی بودن مواد و دیگر موارد مرتبط) به وب سایت کلینیک بتن ایران یا با کارشناسان این شرکت در تماس باشید.

 

  جهت دریافت قیمت ملات آب بند الاستومری MTOTOP107 و سایر مواد آب بندی بتن ، با ما تماس بگیرید.

 

 



:: برچسب‌ها: پوشش الاستومری 2 جزئی , کلینیک بتن ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 253
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 8 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

 

این سیستم در سال های 1950 تا 1960 در اروپا به نحو گسترده ای مورد استفاده قرار گرفت و سپس در نقاط مختلف دنیا گسترش یافت. در این سیستم، قطعات بتنی براساس نقشه ها و مشخصات مورد نظر به صورت پیش ساخته از کارخانه سازنده به محل کارگاه حمل میشوند.

با توجه به تولید قطعات در کارخانه، کیفیت ساخت آنها نسبت به قطعات تولید شده در کارگاه بالاتر بوده و از نظر زمان اجرا نیز، نسبت به سیستم های متداول، سریعتر است. به طور معمول، قطعات مورد نیاز در سه گروه قطعات سقف، دیوار و قطعات متفرقه با استفاده از تجهیزات و امکانات مکانیزه در کارخانه های سازنده تولید میشوند.

در طراحی معماری این سیستم، با توجه به پیش ساخته بودن قطعات محدودیت چندانی از نظر ابعاد و تناسبات فضاها وجود ندارد. در این روش بدلیل استفاده از تیرهای با مقطع I شکل، میتوان دهانه های بزرگ ( تا 18 متر ) را پوشاند. در نتیجه از نظر معماری، انعطاف پذیری بسیاری وجود دارد و میتوان فضاهای داخلی را به نحو دلخواه تقسیم بندی کرد.

پایداری و باربری جانبی سازه در این سیستم به یکی از دو روش کلی زیر تامین میشود:

الف) سیستم قاب خمشی با اتصالات گیردار ( اتصالات صلب)

ب) سیستم قاب با اتصالات ساده ( مفصلی ) همراه با مهاربندی یا دیوار برشی

مهاربندی قاب های ساده به یکی از روش های زیر انجام میگیرد:

مهاربندی فلزی دیوار برشی پیش ساخته دیوار برشی بتن درجاصرفه جویی در مصرف انرژی در این روش قبل از همه در مرحله حمل و نقل اتفاق می افتد. در هنگام حمل قطعات و مصالح، صرفه جویی عمده ای به دلیل کاهش تعداد دفعات تردد واقع می شود. همچنین در مراحل نصب سازه، عملیات اجرایی بسیار آسانتر از سیستم های متداول است که سبب کاهش انرژی مصرفی در مرحله اجرا میشود.

بررسی های انجام شده در خصوص عملکرد صدابندی، نشان دهنده آن است که در اکثر مواقع، دیوار ساخته شده با پانل های بزرگ تامین کننده شرایط مورد نظر از لحاظ عایق بندی صدا نیست و لازم است لایه و یا لایه های تکمیلی برای تامین حدود تعیین شده در مقررات به دیوار اضافه شود.

با اجرای لایه های پلاستوفوم در بدنه دیوارها، ساختمان از عایق بندی حرارتی و صوتی مطلوبی برخوردار میشود. هرقدر ضخامت دیوار و چگالی سطحی آن بیشتر شود، صدابندی افزایش می یابد. استفاده از دیوار با دو لایه بتن و عایق حرارتی معدنی در قسمت میانی به نحو قابل ملاحظه ای صدابندی را در شرایط عادی افزایش میدهد.

 

 

 

کلینیک بتن ایران در یک نگاه

گروه بازرگانی کلینیک بتن ایران/کلینیک بتن ایران تولید کننده مواد شیمی ساختمان:

محصولات کلینیک بتن ایران:

سوپر فوق روان کننده نسل جدید بتن ،روان کننده ها ی بتن، ابر روان کننده بتن بر پایه پلی کربوکسیلاتی، فوق روان کننده بتن بر پایه نفتالین، فوق روان کننده بتن کربکسیلاتی،فوق روان کننده نفتالینی،روان کننده کربکسیلاتی، فوق روان کننده بتن، فوق روان کننده نرمال بتن،فوق روان کنننده زودگیر بتن،فوق روان کننده دیرگیر بتن،فوق روان کننده آببند بتن،فوق روان کننده آب بند بتن،روانساز بتون،ابر روان کننده بتن،روان کننده نرمال بتن،روان کننده کندگیر بتن،روان کننده آببند بتن،رزین سنگ مصنوعی،رزین سمنت پلاست،گروت،گروت آماده مصرف،گروت کیسه 25 کیلوگرمی،گروت اپوکسی،گروت اپوکسی 3جزئی،گروت خودتراز شونده،گروت ساختمانی،گروت منبسط شونده،گروت کامبکس،گروت کانراکبکس،ملات تعمیراتی اپوکسی، ملات تعمیراتی سیمانی،ملات ترمیمی اپوکسی،مکمل بتن،مکمل بتن الیاف دار،مکمل بتن با خاصیت زودگیری،مکمل بتن با خاصیت آببندی،مکمل بتن با خاصیت دیرگیر،ضد یخ بتن فاقد یون کلر،میکروسیلیس،ژل میکروسیلیس،پودر میکروسیلیکا،ژل سیلیکافیومی با خاصیت زودگیری،ژل سیلیکافیومی با خاصیت دیرگیری،ژل سیلیکافیومی با خاصیت آب بندی،ژل سیلیکافیومی الیاف دار،دیرگیر بتن،زودگیر بتون،پودر شاتکریت،ماستیک گرم ریز،ماستیک سرد ریز،ماسیتک پلی یورتان،ماستیک درزبندی،ماستیک آب بندی،ماستیک درز،پرایمر،پرایمر بتن،چسب بتن،چسب اپوکسی،چسب کاشی خمیری،چسب سرامیک پودری،چسب کاشی پودری،خمیر کاشت آرماتور،ملات خودتراز شونده بتن،کیورینگ بتن،ماده عمل آوری سطح بتن،ترمیم کننده بتن،رنگ اپوکسی،کوتینگ بتن،روغن قالب بتن،عایق امولسیونی بتن،عایق قیری بتن،عایق پلیمری،اسپیسر پلاستیکی،ضد آب کننده کریستالی بتن ،مواد آب بندی بتن،الیاف روپیلن،الیاف پی پی،الیاف pp،نفوذگر بتن،واتر پروف مایع بتن،واتراستاپ، واتراستاپ بنتونیتی، واتراستاپ هیدروفیلی،واتر پروف پودری بتن،محافظ نما،هاردملات بتن،سخت کننده کف بتنی،انواع چسب کاشت بولت و کاشت آرماتور،پودر لیگنو سولفونات کلسیم،پلی کربوکسیلات،خمیر پوزولان.کلینیک بتن ایران عرضه کننده مواد ژئوسنتتیک،ژئوتکستایل،ژئوممبراین،ژئونت،تکستایل،ژئوگرید و لوازم قالب بندی،پین و گوه قالب،قالب فلزی،مهره خوروسکی،سلجر،پشت گیر قالب،بولت آب بند،بولت رزوه،میان بولت آب بند،سر شمع و سر جک،پله پی وی سی ،پله pvc.

گروه خدمات مهندسی بتن کلینیک بتن ایران:

مهندسی و اجرای ترمیم سازه های بتنی، مهندسی و اجرای طرح حفاظت از سازه های بتنی و فولادی، مهندسی و اجرای کف پوشهای صنعتی مقاوم بتنی، اجرای کف پوشهای صنعتی مقاوم اپوکسی، اجرای کف پوشهای صنعتی مقاوم رزینی ، اجرای کف پوش اپوکسی،اجرای کف پوش رزینی ، اجرای کف پوش بتنی ، اجرای کف پوش انبارها ، اجرای کف پوش فرودگاه ها ، اجرای کف پوش تعمیرگاه ها و اجرای کف پوش سالن های ورزشی، مقاوم سازی سازه های بتنی به روش FRP و ...، مشاوره ؛ارائه طرح و اجرای آب بندی سازه های بتنی، پیمانکار آب بندی بتن، آب بندی مخازن بتنی ، آب بندی کلاریفایر ، آب بندی استخر ، آب بندی سازه های بتنی حجیم ، مشاوره و اجرای کاشت آرماتور ، بولت و کرگیری در بتن مسلح ، مجری آب بندی سازه های بتنی ، اجرا کننده ترمیم و آب بندی سازه های بتنی.

اجرای آب بندی بتن مخازن بتنی ، اجرای آب بندی سازه های بتنی

اجرای آب بندی انواع سازه های بتونی نظیر مخازن بتنی ، آب بندی مخازن آب تصفیه خانه های آب و فاضلاب ، آب بندی استخرها و آب بندی فونداسیونها ،آب بندی برجهای خنک کن، آب بندی برج های خنک کننده ، آب بندی کلاریفایر ، آب بندی کولینگ تاور ، آب بندی ایستگاه های پمپاژ ، ترمیم و آب بندی حوضچه های بتنی ، آب بندی مخازن آب آتشنشانی ، آب بندی لو پیت ها ، آب بندی کانالها یا ترانشه های برق زیرزمینی ،آب بندی سازهای دریایی و...که کلینیک بتن ایران با توجه به توانایی تیم اجرایی این شرکت پروژه های متعددی در کشور و همچنین در شهرهای اهواز،بوشهر،ماهشهر،بندرعباس،قشم،چابهار،بندر امام خمینی و غیره انجام داده است.

سیستم های درزگیری

درزگیرها

اجرای درزگیری و پر نمودن درزهای انبساط در کانالهای انتقال آب و محوطه پالایشگاه و فرودگاهها ، درزگیری ترکهای سطحی آسفالت و بتن، درزگیری باند فرودگاهها ، درزگیری پارکینگ های طبقاتی ، درزگیری منابع ذخیره آب بتنی با ماستیک پلی یورتان و ...

پوشش سطوح فلزی و بتنی

پوشش سطوح بتنی وفلزی در شرایط مغروق در آب، فاضلاب ، مواد شیمیایی و بعنوان یک غشاء محافظ الاستومری در تصفیه خانه های فاضلاب ،خطوط لوله مخازن محیط های دریایی و...

سیستم های کف پوش

اجرای کف پوشهای صنعتی بتنی و اپوکسی- رزینی و کف سابی بتن و اجرای فوم بتن کف

کف پوش پلی یورتان و پلی یوریا ، کف پوش ضد ضربه، کف پوش ضد سایش ویکپارچه در کف پوش فرودگاهها ، کف پوش پارکینگها ، کف پوش سرد خانه ها و کف پوش محیط های تحت تنش و لرزش ، کف پوش کارخانجات شیمیایی و بهداشتی و...

کف سازی مقاوم بتنی صنعتی جهت پوشش کف پوش کارخانه ها و کف پوش پارکینگ ها ، کف پوش کشتارگاهای صنعتی ، کف پوش بتن سخت ، کف پوش بتن لیسه ای و انجام و اجرای کف سابی بتن جهت صیقلی نمودن سطح بتن ناهموار و متخلخل.

سیستمهای ترمیمی بتن

ترمیم بتن به منظور حفاظت از خوردگی آرماتورها ، ترمیم بتن در محیطهای صنعتی داخلی و خارجی و ترمیم بتن سطوح در معرض تنشهای زیاد و ترمیم بتن سنگین نظیر کف های صنعتی ، ترمیم بتن پارکینگ ها ، ترمیم بتن فرودگاه ها، ترمیم بتن رمپ ها و ترمیم بتن صنایع استراتژیک و...

تقویت سازه های بتونی با استفاده از آخرین فن آور یها، با روش تزریق رزین FRP ، کاشت آرماتور ، کاشت میلگرد ، کاشت بولت ، مغزه گیری بتن ، کر گیری ، تست های غیر مخرب و آزمایشگاهی بتن .

تثبیت لایه های خاک ، زیر سازی خاک ، بستر سازی خاک ، جداره سازی خاک ، ترا نشه ، آب بندی حوضچه های خاکی و کانالهای سطح شهر

تثبیت دیواره های تونل ها ، ترانشه های بتنی ، تثبیت پی ها وجلوگیری از ادامه نشست سازه با تزریق رزین ویژه در خاک زیر پی

سیستم های رنگهای صنعتی

محافظت سطوح داخلی و خارجی مخازن آب ، تجهیزات انتقال آب، لوله ها ، سازه های فلزی در معرض شرایط جوی و بعنوان پرایمر سطوح فلزی در سیستمهای پوششی مناطق ساحلی ، کنار دریا ، اسکله و سکو های نفتی

سیستم های ایزولاسیون

پوششهای دریایی

آب بندی دریچه عرشه کشتی، آب بندی و نشتی گیری اضطراری خطوط لوله و آب بندی تجهیزات آبی ، آب بندی سوخت و مواد نفتی، آب بندی سازه های فلزی(آب بندی آشیانه هواپیما، آب بندی سالنها، آب بندی کارگاها )، لوله گزاری سکوهای دریایی ، پوشش داخلی و خارجی در محیطهای دریایی و صنعتی، تسهیلات آب بندی بندرگاهی ، آب بندی سازه های دریایی، آب بندی کشتی ها ، آب بندی خطوط لوله، آب بندی نیروگاه ها ، آب بندی در سیستمهای پوششی در محیطهای بسیار خورنده دریایی و ...

بدین جهت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران با در اخیتار داشتن تجهیزات مورد نیاز ، دانش فنی و تجربه اجرایی مربوطه نسبت به ارائه این خدمات تخصصی بتن به پروژه های مختلف در سطح کشور اقدام نموده است.

گروه خدمات آزمایشگاهی بتن کلینیک بتن ایران:

آزمایش های مخرب

کلیه آزمایشهای کارگاهی و دفتری تخصصی بتن مانند اسلامپ بتن ، مقاومت فشاری بتن / کششی بتن / خمشی بتن / برشی بتن ، دانه بندی بتن ، ارزش ماسه ای بتن ، نفوذ پذیری بتن ، چسبندگی بتن ،ارائه طرح اختلاط بتن ، ارائه طرح اختلاط بتن های خاص ، واکنش زایی بتن ، مقاومت سایشی بتن و .... ، آزمایشهای سیمان بتن ، آزمایشهای مقاومتهای کششی بتن و شیمیایی واتراستاپ ، انواع آزمایشهای افزودنی های بتن.

آزمایش های غیر مخرب :

آزمایش اسکن بتن،آزمایش مغزه گیری یا کرگیری بتن،آزمایش چکش اشمیت بتن،آزمایش اسکن شبکه آرماتور،آزمایش التراسونیک بتن (شناسایی ترک بتن )

شرکت مهندسی عمرانی کلینیک بتن ایران در راستای همکاری با آبادگران عرصه ی عمرانی کشور آمادگی دارد در تمامی مقاطع پروژه ها همگام با کارشناسان و مهندسین قدم بردارد.

 

 

 



:: برچسب‌ها: کلینیک بتن ایران, ,
:: بازدید از این مطلب : 272
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 8 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

مدیر کل استاندارد تهران از ابطال پنج فرآورده بتن و بلوک های ساخته شده از دانه پلی استایرن خبر داد و از شهروندان خواست با بتن های غیراستاندارد ساخت و ساز نکنند.

مسلم بیات افزود : پروانه کاربرد علامت استاندارد سه فراورده بتن آماده تا رده مقاومتی C25 از واحدهای تولیدی علی اکبر ربیعی ، رضا قنبری محمدی و صنعت بتن به دلیل رعایت نشدن استاندارد ابطال شد.

وی افزود : همچنین پروانه کاربرد علامت استاندارد دو فراورده بلوک های ساخته شده از دانه های پلی استایرن منبسط شونده نوع SD از واحد تولیدی میثاق نوآوران جم و ناصر تقوی اصیل ابطال شد.

بیات گفت: در مقابل ، برای هفت فراورده دیگر از این دست پروانه کاربرد علامت استاندارد صادر شده است.



:: برچسب‌ها: بتن , بتن غیر استاندارد ,
:: بازدید از این مطلب : 257
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 8 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

AQUAFIN-2K/M

مواد الاستومری و انعطاف پذیر آب بند کننده

* تعریف:

AQUAFIN_2K/M یک ترکیب دو جزیی الاستومر، منعطف و اصلاح شده با پلیمر است که جهت حفاظت و آب بندی سطوح بتنی، سیمانی، آجری و برخی سنگ های طبیعی به علت خاصیت ایجاد ÷ل بر روی ترک ها به کار می رود.

* خواص و مزایا:

 قابل اعمال بر روی سطوح مرطوب بدون نیاز به پرایمر

 اجرای آسان توسط برس، رولر، اسپری و ماله

 قابلیت ایجاد پل بر روی ترک ها تا عرض 6/1 میلیمتر

 عدم ایجاد مانع در برابر خروج بخار آب، (پوشش Vapor barrier نیست.)

 مقاوم در برابر سایش، فرسودگی مکانیکی، UV و همچنین نمک های یخ زدایی.

 دارای تاییدیه آب آشامیدنی DVGW W347

 مقاوم در برابر آب های مهاجم بتن مطابق استاندارد DIN 4030

 دارای ازدیاد طول تحت کشش Elongation)) بیش از 80 درصد

 قابل استفاده به عنوان پوشش همچنین قابل پوشش دهی (Overcoating) با ملات های سخت یا منعطف و انواع رنگ ها و پوشش های دیگر.

* مصارف:

جهت آب بندی سازه های آبی، پلنت های فاضلاب، سطوح خارجی دیوار های زیرزمینی، دیوار های حائل، آب بندی استخر های شنا، آب نما ها، آکواریوم، دریاچه های مصنوعی، آب راه ها، سطوح مرطوب، سطوح زیر کاشی کاری، بام های سرباز، درز های انبساط و اجرایی به همراه نوار تقویت درز ASO-JOINT-TAPE

آب بندی عمومی:

- آب بندی خارجی ساختمان های جدید و قدیمی در برابر نم، رطوبت زمین و فشار آب

- آب بندی دیوار های بنایی به کمک ایجاد مانع افقی سیمان

- آب بندی داخلی در برابر رطوبت محیط بیرونی

- آب بندی پارکینگ های زیرزمینی، گاراژ های پیش ساخته، کانتینرها، منابع آب، مخازن ذخیره آب کشاورزی، کانال های آب، سطوح در معرض رطوبت بالا، تراس ها، بالکن ها و استخر های شنا

- به منظور ثابت نگهداشتن نوارهای تقویت ددرز ASO-JOINT-TAPE

آب بندی سطح زیر کاشی:

- AQUAFIN_2K/M جهت کاربرد برای آب بندی سطح زیر کاشی ها در اتاق های در معرض رطوبت که مقاومت طولانی در مقابل نفوذ آب در آن ها مد نظر است، مانند حمام، آشپزخانه و بالکن ها مناسب و اقتصادی می باشد. همچنین آب بندی سطح داخلی استخر های شنا از عمده کاربرد های این محصول است.

توجه:

در صورت وجود فشار منفی بهتر است ابتدا یک لایه AQUAFIN_1K به عنوان پرایمر اعمال گردد.

 AQUAFIN_2K/M در رنگ ها و طرح های متنوع قابل ارائه بوده و همچنین در نهایت قابل رنگ آمیزی می باشد.

حداقل مقدار ضخامت فیلم خشک و سخت شده در هر نقطه ای از پوشش این ارقام مقادیر فنی محصول بوده و منعکس کننده نیاز های واقعی شما نمی باشد. لطفا جهت مطابقت برای کمترین ضخامت لایه فیلم به کد های ساختمانی مراجعه شود. در سطح ناهموار برای رسیدن به حداقل ضخامت پیشنهادی باید مواد بیشتری مصرف نمود.

* دستورالعمل اعمال:

سطح مورد نظر باید کاملا تمیز شده و کلیه آلودگی های سطح مثل گریس با پاک کننده مناسب پاک شده، ذرات گرد و عبار و برآمدگی ها از سطح زدوده شود.

AQUAFIN_2K/M جهت سطوح سیمانی نرم، شمشه های سیمانی ، ملات آسفالت، پلاستر سیمانی، دیواره های گچی و سیمانی مناسب می باشد.

کلیه حفره ها، فرورفتگی های موجود در بلوک های بتنی باید با ملات سیمانی مناسب، ASOCRET-FS و AQUAFIN پر و ترمیم گردند.

برای بالا بردن میزان چسبندگی بین پوشش و سطح بهتر است بر روی سطوحی که جاذب شدید هستند مثل براده های گچی و بتن سبک با پرایمر ASO-unigrund پوشش داده شود.

جهت آماده سازی سطح بسته به شرایط از روش مناسبی مثل جارو کردن، وکیوم، ساییدن سطح، فرز کاری، شات بلاست یا واتر جت می توان استفاده نمود.

جزییات:

• بهتر است در محل اتصال دیواره به کف و گوشه های مقعر ماهیچه کشی به ابعاد cm4 با ASOCRET-RN یا ملات ASOPLAST- MZ انجام شود.

• ترک های خارجی را می توان باAQUAFIN_2K/M و نوارASO-JOINT-TAPE-2000 آب بندی نمود.

• جهت ترک های متحرک و درز های اجرایی باید از نوار ASO-JOINT-TAPE-2000-S استفاده شود.

اختلاط:

مواد باید با نسبت حجمی 5 جز پودری به 3 جز مایع به هم اضافه شود. برای این منظور ابتدا 3/2 از جز مایع (UNIFLEX-M) را در سطل تمیزی ریخته در حین اختلاط به آن پودرAQUAFIN_2K/M اضافه شده و تا رسیدن به مخلوط یکنواخت و نرم، هم زدن ادامه می یابد.

توجه:

بسته به مورد استفاده، برای تنظیم میزان غلظت هنگام اعمال، می توان ماکزیمم 5/1% آب را در خلال هم زدن به مواد اضافه نمود.

روش اعمال:

سطح باید در طول مواد مرطوب باشدAQUAFIN_2K/M با برس، رولر، ماله و حتی اسپری قابل اعمال می باشد. در نهایت، اعمال 2 لایه از پوشش لازم است تا به ضخامت مورد نیاز برای رسیدن به شرایط مطلوب دست یافت. لایه دوم را با فاصله زمانی 4 ساعت از اعمال لایه اول و تا زمانی که لایه اول دچار آسیب دیدگی نشده باید اعمال نمود.

برای جلوگیری ازترک خوردن پوشش پس از خشک شدن ضخامت AQUAFIN_2K/M نباید از mm1 در هر لایه بیشتر شود.

برای تقویت فیلم AQUAFIN_2K/M می توان از سیستم ASO-SYSTEM FLEECE-02 در لایه دوم استفاده نمود.

* توصیه های مهم:

• در مناطق گرم و مرطوب پوشش ممکن است در طول سخت شدن چسبناک گردد. اگر این پدیده اتفاق افتاد، پوشش را به شکل مه مانند با آب به مدت 24 ساعت مرطوب نموده تا از تکمیل فرآیند هیدراتاسیون اطمینان حاصل شود.

• فشار منفی آب در طول شرایط یخ بندان می تواند به پوشش صدمه بزند.

• AQUAFIN_2K/M را می توان با انواع رنگ های بدون حلال، پوشش ها وملات های منعطف دیگر پوشش داد.

• در سطوح دارای رطوبت بالا به عنوان مثال در مخازن آب باید صبر کرد تا زمان لازم جهت خشک شدن کامل سطح سپری گردد.

• پوشش را باید در طول اعمال از تابش مستقیم خورشید حفاظت نمود.

• سطحی که اعمال قرار است روی آن صورت گیرد ابتدا باید به اندازه کافی مرطوب شود.

• سطوحی که قرار نیست AQUAFIN_2K/M بر آن ها اعمال شود باید پوشانده شده و محافظت گردد.

• هنگام تماس مستقیم با فلزاتی نظیر مس، روی و آلومینیوم با سوراخ های تنگ ابتدا باید از پرایمر ASODUR-GBM در دو لایه استفاده شود. لایه اول را بر روی سطح تمیز با برس و به دقت پس از گذشت زمان کوتاهی (حدود 3 تا 6 ساعت) که لایه اول به اندازه کافی خشک شد باید اعمال نمود و سپس بر روی سطح پرایمر خورده کواتز(با اندازه ذرات mm 7/0 تا 2/0) پخش شود. میزان مصرف ASODUR-GBM تقریبا g/m2 800-1000 می باشد. جهت آب بندی PVC و فلنج های از جنس استیل، ابتدا سطح مورد نظر باید ساییده شده و سپس با ایزوپروپانول یا استن شستشو گردد و بعد مواد AQUAFIN_2K/M همراه نوار ASO-JOINT-SLEEVE و یا ADF-Pipe به شکل بدون حباب اعمال گردد.

• جز پودری AQUAFIN_2K/M در دسته مواد محرک طبقه بندی می گردد.

تاییدیه فنی :

تمام محصولاتی که توسط شرکت کلینیک بتن ایران عرضه می گردد مطابق با استاندارد های کیفی بین المللی می باشد.

 

  جهت دریافت قیمت ملات آب بند الاستومری AQUAFIN-2K/M و سایر مواد آب بندی بتن ، با ما تماس بگیرید.

 

 



:: برچسب‌ها: ملات آب بند الاستومری , کلینیک بتن ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 315
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 8 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

 

MTONANO  CX-800

شرح:

MTONANO  CX-800 بر اساس تکنولوژی نانو و جهت کاربرد های تخصصی ترمیم بتن و آب بندی سازه های عمومی و خاص بتنی، آجری و سنگی طراحی شده است.

مشخصات و کاربرد:

نشت گیر بتونی به صورت 100%، بدون آلوده کردن آب شرب، مقاوم در برابر مواد شیمیایی، چسبندگی 100% به بتون اولیه، مناسب برای ترمیم بتون آسیب دیده، قابلیت نفوذ پذیری به عمق 90 سانتیمتر، سازگار با تنفس بتون، یک عمر گارانتی و کاربری آسان، حفاظت کاتودیک، قابل استفاده در کلیه سازه های بتنی به مانند سد ها، مخازن، استخر ها، آب بندی کلاریفایر ها...

مزایا منحصر به فرد:

• در ترمیم با استفاده از MTONANO  CX-800 نیاز به اعمال لایه پیوند زا نمی باشد که باعث صرفه جویی در هزینه و زمان می گردد.

• MTONANO  CX-800 حدود یک متر در داخل بتون، سنگ، آجر نفوذ کرده، پس از فعال شدن کریستال ها اجازه عبور آب را از داخل و یا خارج به بتون نمی دهد.

• MTONANO  CX-800 بر پایه سیمان بوده، بنابراین هیچ گونه آلودگی مانند آن چه کاربرد مواد قیری یا اپوکسی ها به همراه دارد برای آب شرب نخواهد داشت.

• عمر قابل انتظار MTONANO  CX-800 مانند عمر بتون است و هرگز در طول بهره برداری دچار آسیب نمی گردد.

• روش اجرای سریع و آسان

• صرفه اقتصادی

روش اجرا:

در مخازن، آب نما ها، تونل ها، محفظه هایی که در داخل آن ها شیرآلات و تجهیزات مکانیکی و الکترونیکی قرار دارند(مانند تصفیه خانه های کنار استخر ها) معمولا به علت نشت آب های تحت العرضی و زیر زمینی شاهد نشت آب هستیم، از این رو به منظور کنترل و رفع دائمی این مشکل می توان پس از آماده سازی سطح بتنی با استفاده ازسند بلاست، واتر جت و یا اسیر روش های موجود، به نحوی که سطح اجرای عملیات کاملا سالم و تمیز باشد نسبت به اجرای MTONANO  CX-800 به صورت رقیق و با قلم موی بزرگ اقدام نمود.

همچنین جهت آب بندی ترکیدگی شدید بتن در کف استخر ها و آب نما ها، پس از برداشتن بتن کهنه و آسیب دیده و ترمیم و بازسازی آن بر اساس ضوابط و مشخصات اجرایی و با بهره گیری از انواع ملات های ترمیمی ارائه شده، از دوغاب MTONANO  CX-800

استفاده نماید.

در ترک ها، شکاف ها و درز های اجاریی که قطر شکاف در حدود 2 میلیمتر باشد می بایست ابتدا با استفاده از ابزار مکانیکی مناسب اقدام به ایجاد حالت شکاف V شکل نموده و سپس با استفاده از MTONANO  CX-800 محل را پر و ترمیم نمود.

در سازه ها و محل هایی که شاهد نشت یا جریان آب در آن هستیم، می بایست پس از تمیز نمودن نقطه، ترک و محل های آسیب دیده و محل نشت ورود آب از جلبک، قارچ و بتن های ضعیف با استفتده از ابزار های مکانیکی و واترجت، ابتدا مقداری از MTONANO  CX-800 را به مدت چند ثانیه در روی محل آسیب دیده قرار داده و نگه می داریم تا با گذشت چند ثانیه و انجام فعل و انفعالات شیمیایی، مشکل مورد نظر برای همیشه رفع نشت گردد.

مراقبت از وسایل کار:

ابزار و لوازم به کار برده شده را بلافاصله پس از مصرف تمیز کرده و بشویید.

پوشش دهی:

در حالت اجرا با استفاده از برس و جهت آب بندی، هرکیلوگرم می تواند 1 متر مربع را بسته به وضعیت سطح پوشش دهد.

انبارداری:

این محصول را در محیط سربسته و به دور از تابش مستقیم خورشید و دمای زیاد نگهداری نمایید. در مناطق گرمسیری می بایستی این محصول در جای تهویه دار نگهداری گردد.

عدم توجه به روش انبارداری مناسب باعث آسیب دیدن محصول و یا ظرف آن می شود.

نکات ایمنی:

همانند تمامی محصولات شیمیایی دقت شود تا از تماس با چشم ها، دهان،د ذپوست و مواد غذایی پرهیز گردد. در صورت تماس با پوست و چشم ها بلافاصله آن را به مدت 15 دقیقه با آب شستشو داده و به پزشک مراجعه نماید. اگر به طور اتفاقی بلعیده شد، می بایست اقدامات پزشکی انجام شود. در ظرف ها را پس از استفاده ببندید و برای اطلاع از انبارداری ویژه یا انهدام باقیمانده مواد به بروشور ایمنی محصول مراجعه نمایید.

تاییدیه کیفیت:

تمام محصولاتی که توسط کلینیک بتن ایران عرشه می گردند مطابق با استاندارد های کیفی بین المللی می باشد.

 

جهت دریافت قیمت پودر آب بند و ترمیم بتن MTONANO  CX-800 و سایر مواد آب بندی بتن ، با ما تماس بگیرید.

 

 



:: برچسب‌ها: پودر آب بند بتن , کلینیک بتن ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 274
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 8 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

* تعریف:

بتونه اپوکسی PEEP-2235 سازگاری بسیار بالایی با سیستم های اپوکسی داشته و پس از خشک شدن به عنوان قسمتی از سیستم یکپارچه پوششی در می آید. گرانروی بالای پوشش اعمال آن را به عنوان بتونه بسیار پر کاربرد کرده است.

* مصارف:

 سطوح بتنی، موزائیکی، آجری، سنگ های طبیعی

 سرویس های حمام و آشپزخانه، استخر ها

 کف کارخانجات و ...

 به عنوان لایه میانی در کفپوش های اپوکسی، پلی یورتان و پلی یوریا

* خواص و مزایا:

 مقاومت حرارتی تا 80 درجه سانتیگراد

 مقاومت مکانیکی بسیار بالا

 مقاومت شیمیایی بسیار بالا

 مناسب جهت لیسه کشی در محل های مختلف

* دستورالعمل اعمال:

آماده سازی سطوح:

پیش از پر نمودن خلل و فرج سطح با بتونه اپوکسی آن ها را از چربی، گردو غبار، مواد ناپایدار و سست و سایر آلودگی ها کاملا پاک نمایید. سپس پرایمر بتون اپوکسی را به عنوان لایه زیرین اعمال نمایید.

شرایط محیطی اعمال:

درجه حرارت محیط در طی مراحل رنگ آمیزی بین 10 تا 50 درجه سانتیگراد باشد.

مراحل اعمال:

پس از آماده سازی سطح، ابتدا جز A را به صورت جداگانه همزده و سپس اجزا رنگ را به نسبت اختلاط معین(مطابق بسته بندی و دستورالعمل) مخلوط نموده و با همزن مناسب کاملا هم بزنید تا یک ترکیب یکنواخت و یک دست حاصل شود.

سپس توسط ابزار مناسب (کاردک و لیسه مخصوص پخش بتونه) بر روی سطح توزیع نموده و شکاف ها و درز ها را با کاردک کاملا پر کنید.

پس از اتمام کار، بلافاصله کلیه تجهیزات را با تینر T-950 شستشو دهید.

 

 

  جهت دریافت قیمت بتونه اپوکسی PEEP-2235 و سایر کفپوش های اپوکسی ، با شرکت کلینیک بتن ایران تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: بتونه اپوکسی , کلینیک بتن ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 256
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 8 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

* تعریف:

محصولی دو جزیی بر پایه پلی یورتان می باشد که به عنوان روکش یکپارچه سطوح بتنی طراحی شده است.

* مصارف:

 پوشش کف، دیواره و سقف نواحی بتنی تحت تنش، لرزش، ضربه و ...

* خواص و مزایا:

 مقاومت خوب در مقابل اسید های عالی و معدنی و محیط های بازی، حلال ها، روغن ها و چربی ها

 دارای انعطاف پذیری مناسب

 قابل اجرا به صورت یکپارچه و بدون درز

 مقاومت خوب در برابر عوامل محیطی

 مقاومت فشاری بسیار بالا

 قابل شستشو

 بدون نیاز به چسب

 Self-level

* مدت زمان و شرایط نگهداری:

جز A: 12 ماه

جز B: 6 ماه

محل نگهداری می بایستی خشک و به دور از تابش مستقیم خورشید و دارای دما35-5 درجه سانتیگراد باشد.

* نکات مهم:

 به هنگام اعمال پوشش رطوبت سطح باید کمتر از 4 % بوده و حداکثر رطوبت مجاز هوا 70 % می باشد.

 دمای سطح باید 3-2 درجه سانتیگراد بالاتر از نقطه شبنم باشد.

 سطح بتن باید سالم و بدون تخلخل بوده و با استفاده از پرایمر مناسب سیل گردد تا خروج رطوبت بتن به مرور زمان به پوشش آسیب نرسد.

 در صورت مرطوب بودن بتن می توان از پرایمر استفاده نمود.

* دستورالعمل اعمال:

سطح باید تمیز و عاری از آلودگی، گرد و غبار و ذرات سست باشد. قبل از اعمال پوشش، سطح توسط دستگاه های ساب و اسکراچر آماده سازی و مضرس می گردد. باید دقت نمود کلیه ابزار و وسایل اعمال کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد.

پس از آماده سازی سطح جز A به صورت جداگانه با همزن مناسب همزده شود سپس جز A را با جز B به نسبت ترکیب این محصول، توسط همزن مناسب با سرعت500-300 rpm به خوبی مخلوط می نمائیم تا ترکیبی کاملا همگن و یکنواخت حاصل آید.

جهت اجرا از کاردک های دندانه دار استفاده شده و حباب گیری توسط غلتک های هواگیر انجام می شود.

توصیه می شود جهت بهبود چسبندگی قبل از اعمال کفپوش از پرایمر بتن PEEP-2168 استفاده شود.قبل از اعمال کفپوش بر روی پرایمر از خروج حلال های موجود در پرایمر اطمینان حاصل شود. این کار سبب افزایش عمر مفید سرویس دهی کفپوش می گردد.

ضمنا جهت تسطیح سطوح ناهموار و کاهش میزان مصرف کفپوش POLYFLOOR-PU می توان از بتونه اپوکسی PEEP-2235 بر روی پرایمر بتن استفاده نمود.

 

جهت دریافت قیمت کفپوش پلی یورتان PolyFloor PU و سایر کفپوش ها ، با شرکت کلینیک بتن ایران تماس بگیرید.

 



:: برچسب‌ها: کفپوش پلی یورتان , کلینیک بتن ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 267
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 8 ارديبهشت 1397 | نظرات ()